Vinterdekk

I Norge kan vinterføre til tider være krevende for både bil og sjåfør. Dekket er den eneste kontakten mellom bilen og veien, det spiller derfor ingen rolle om du har en flott og sikker bil dersom dekkene er dårlige.

På vinterdekk er det krav om minimum mønsterdybde 3 mm på ¾ av slitasjebanens bredde. Smart Dekk og NAF anbefaler minimum 4 mm. Mellom 1. november og første mandag etter andre påskedag er det tillatt å bruke piggdekk i Sør-Norge. Bestill gjerne time for dekkskift.

Blant de forskjellige dekkmerkene er variasjonen på kvalitet og egenskaper enda større enn på sommerdekk. Her i norden bør vi ha det som betegnes som nordiske vinterdekk. Enkelte vinterdekk som er beregnet sørligere deler av Europa er ikke egnet til nordiske forhold.

Grep på is, snø og vått føre er egenskaper vi prioriterer når vi skal anbefale vinterdekk til deg. Ved siden av disse tar vi også hensyn til slitestyrke, komfort og rullemotstand.

Vinterdekkene trenger ikke å tåle topphastigheten til bilen, men har sin egen maks hastighet. Dette er fordi det ikke er mulig å lage en gummiblanding for nordiske forhold som kan kjøre i 250 km \ t.

Lasteindeks deriomt gjelder like mye på sommer som på vinter, dette tar vi med i beregningen når vi skal finne dekk til deg.

Er du usikker på om du skal velge pigg eller piggfritt kan du rådføre deg med oss. Sammen finner vi dekket som passer deg.

Vi har både timebestilling og drop-in timer til dekkskift. Velkommen skal du være.Vi fører blant annet:
goodyear logo vredestein logo michelin logo nokian nega logo pirelli logo continental logo cooper logo sailun logo dunlop-logo Falken blaueschrift logo federal logo GT logo